Bokhvetegrøt
Publisert av Siri Antonsen-Aartun den
Barna mine har blitt så glade i bokhvetegrøt og spiser det til kveldsmat hver dag. Jeg lager det av hel bokhvete, men du kan også bruke bokhveteflak.
Først litt fakta om bokhvete:
- Bokhvete er glutenfritt
- Det er faktisk ei nøtt og ikke et korn
- En god kilde til mineralene magnesium, jern og kalium
- Bokhvete inneholder fiber som tarmbakteriene dine liker
- Det er proteinrikt
- Bokhvete er godt på smak
Et tips er å skylle den hele bokhveten før bruk for å fjerne fargestoffet som sitter i skallet. Dette fargestoffet kan være irriterende for øyets netthinne. I tillegg til å skylle bruker jeg også å bløtlegge bokhveten over natten, men det er ikke noe du må gjøre.
Til grøten trenger du:
1 dl hel bokhvete
3 dl vann
1 ss kokosolje, ghee eller meieri smør
En liten klype salt
Ceylon kanel
Kardemomme
Sånn gjør du:
Skyll bokhveten i kokende vann og bløtlegg i vann over natten. På morgen etter bytter du vann før du koker opp hel bokhvete og vann. La grøten få stå å småkoke i ca 15 minutter. Jeg bruker å røre inn litt ceylon kanel, kardemomme og en klype salt fordi da synes vi grøten smaker ekstra godt. Også tilsetter jeg en ss kokosolje eller ghee for å tilføre litt godt fett. Server grøten med for eksempel bær, nøttesmør eller kokosflak.